Het bedrijf Stroopwafel Uniek is van de grond af opgebouwd vanuit ons gezin: Niels en Mandy Detmar en onze kinderen Joeri en Yenthe.

Mandy kwam op het idee om een stroopwafel te bedenken die glutenvrij en lactosevrij was. Ons gezin eet altijd gluten- en lactosevrij, omdat drie gezinsleden coeliakie hebben. Vooral voor Joeri en Yenthe was het sneu dat zij zo vaak hun favoriete traktatie, de stroopwafel, niet konden eten. De stroopwafels die al op de markt waren, vonden ze niet lekker. Uiteindelijk ontwikkelde Mandy het recept voor de huidige stroopwafel. Een stroopwafel waarvan de wafel niet brokkelt en die een unieke smaak heeft.

Ze wil deze unieke stroopwafel graag delen met lotgenoten.

Wij vinden het belangrijk het ambachtelijk bakken in de toekomst niet uit het oog te verliezen. Ook vinden wij het een uitdaging en van groot belang dat we maatschappelijk verantwoord, duurzaam en vooral sociaal gaan ondernemen. Hiervoor zocht Mandy samenwerking met Niels.

Niels had wel één belangrijke voorwaarde. Hij wilde dat er bij Stroopwafel Uniek allemaal werkplekken zouden komen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Niels heeft meer dan 20 jaar werkervaring opgedaan, onder andere in het (speciaal) onderwijs en in de zorg. Bij de Onderwijsspecialisten heeft hij ruim 10 jaar gewerkt als trajectbegeleider. Daar coachte en begeleidde hij leerlingen van het Voortgezet speciaal onderwijs, tijdens stage en toeleiding naar arbeid of beschermd werk. Centraal in zijn werk stond dat deze doelgroep een goede start kan maken binnen de maatschappij. Altijd de focus op het kijken naar de kwaliteiten van de leerlingen. Voordat Niels werkzaam was bij de “onderwijsspecialisten” heeft hij 11 jaar binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt.